Prodaja motornih testera na rate

Prodaja motornih testera na rate – Sa olakšicama do željenog alata za rad

Prodaja motornih testera na rate olakšaće nabavku željenog modela.

Uređenje bašte ili doma, orezivanje voćnjaka, pripreme ogrevnog drveta, obaranja ogromnih stabala, kao i bilo koji drugi stolarski poslovi ne mogu se zamisliti bez motorne testere. U pitanju je posebna vrsta alata koji je dizjaniran tako da pomoću niza zubaca koji su pričvršćeni na rotirajući lanac seče najraznovrsniji materijal, pre svega, drveni. Mada se može koristiti i za sečenja plastike i drugih čvrstih materijala.

S obzirom na višestruku namenu, prodaja motornih testera na rate obuhvata različite modele. Zbog toga vam Sindikalna prodaja otkriva na šta treba da obratite pažnju kada krenete u kupovinu.

Prodaja motornih testera na rate prema vrsti

Najrasprostranjenije su benzinske motorne testere. Poseduju visoke perfomanse tako da sa njima možete da obavljate i najzahtevnije zadatke, čak i u ekstremnim uslovima rada. Osim izuzetne snage, karakteriše ih lakoća upotrebe. Naime, ovi modeli dolaze sa karbidnim lancima, koji su veoma oštri, pa bez problema prodiru kroz tvrdo, debelo drvo. Zahvaljujući sistemu rada na benzin, obezbeđena vam potpuna sloboda kretanja, zbog čega ih možete koristiti u svakoj prilici, bez obzira da li je napolju kiša ili pada sneg.

Benzinske motorne testere se dele u tri odvojene kategorije.

Prodaja motornih testera na rate

Profesionalne su namenjene za teže radove, poput sečenja stabala.

Poluprofesionalni modeli služe za zahtevnije poslove u kućnoj upotrebi, dok tzv. hobi motorne testere su idealne za male domaće poslove.

Baš kao što se prodaja bušilica na rate velikim delom zasniva na akumulatorskim modelima, tako su i motorne testere ove vrste veoma tražene. Jednostavne i fleksibilne, one pružaju komfor pri radu, bez ikakve buke. Te ih možete koristiti kad god poželite, jer nećete ometati komšiluk. Takođe, ove testere ne emituju štetne gasova koji zagađuju okolinu i škode vašem zdravlju. Zbog čega se posebno preporučuju za upotrebu u zatvorenim prostorijama.

Električne motorne testere rade na struju. Samim tim važe za snažne uređaje, koji obezbeđuju precizan i čist rez, dok kočnica na lancu, koja u deliću sekunde zaustavlja njegovo kretanje, čini ih izuzetno sigurnim za rukovanje. Ujedno, imaju niži nivo buke od benzinskih, pa je upotreba ovih testera dodatno prijatnija. Kako rade na struju, ne morate stalno proveravati da li je baterija puna ili da li je u rezervoaru za gorivo dovoljno benzina. Sve što je potrebno jeste da obezbedite dovod električne energije.

Kako izabrati pravi model motorne testere?

Pored vrste, prodaja motornih testera na rate velikim delom je određena i njihovom specifikacijama.

Prodaja motornih testera na rate

Najčešća greška koju kupci prave pri izboru jeste razmatranje isključivo velikih modela. Imajte u vidu da se veličina ovog alata meri snagom motora koja je izražena u KS, ona, pak, zavisi od namene.

Ukoliko vam motorna testera treba kao baštenski alat koji ćete povremeno korisiti dovoljan je model snage do 3 KS. Za kompleksije radove prilikom renoviranja kuće ili za obaranje stabala nabavite testeru jačine preko 3 KS.

Druga važna karakteristike jeste dužina vodilice. I u ovom slučaju ne znači da je duža vodilica uvek bolji izbor. Naprotiv, pogrešna dužina onemogućava pravilnu upotrebu, kao i potpunu iskorišćenost alata. Za laganije poslove idealne su vodilice dužine između 35 cm i 38 cm. One duže od 45 cm najčešće se koriste za teže zadatke, dok za profesionalnu upotrebu neophodne su vodilice i do 70 cm dužine.

Najkvalitetnije motorne testere, kao i najbolji uslovi kupovine putem administrativne zabrane, čekaju vas na sajtu Sindikalne prodaje.