Bojleri na rate

Bojleri na rate – Vodič za kupovinu Leave a comment

Bojleri na rate pravi su spas za kućni budžet! Troškovi grejanja vode podrazumevaju gotovo 20 odsto troškova domaćinstva. Iako je udeo ogroman, na bojlere se ne obraća pažnja sve dok završavaju posao, odnosno dok ima tople vode.

Ukoliko ste se odlučili na to da zamenite bojler pre kvara ili usled toga što je prestao da radi, razmislite o tome koji model bi predstavljao najbolji izbor za vas. Danas postoji mnoštvo različitih modela koji imaju različite opcije i energetski su efikasni, a ujedno, bojleri na rate će vam olakšati kupovinu.

Najčešće se koriste bojleri koji rade na struju, ali ukoliko živite u kući, postoji više različitih mogućnosti, kao i opcija. Da li ste razmišljali o korišćenju bojlera koji radi na gas? Razmotrite sve opcije.

Bojleri na rate – Kapacitet

Za svako domaćinstvo koje broji makar četiri člana porodice, neophodno je mnogo tople vode kako u kupatilu, tako i u kuhinji. Topla voda je neophodna za tuširanje, umivanje, pranje sudova, pokretanje mašina… S obzirom na svakodnevno korišćenje, važno je i da imate kvalitetan i pouzdan bojler. Mnogi proizvođači daju garanciju na kazan, ali ne i na grejač i termostat koji se smatraju “potrošnom robom”. Ipak, kazan i jeste najskuplji i najosnovniji deo svakog bojlera, bilo da je reč o kupatilskom bojleru, ili malom, protočnom za kuhinju.

Kapacitet bojlera umnogome zavisi od broja članova domaćinstva. Klasični bojleri i grejači vode u rezervoaru mogu da održe toplotu barem 40 litara vode, mada se često koriste i veći bojleri koji imaju kapacitet za 55 litara i više. Većim domaćinstvima je neophodno više od 100 litara tople vode tokom dana, naročito tokom hladnih meseci.

Neophodno je da bojler bude efikasan kako bi potrošnja struje bila svedena na minimum, a rezerve tople vode uvek obezbeđene.

Bojleri na rate

Manjim modelima se smatraju bojleri koji imaju kapacitet do 50 litara, dok se kao veći modeli kategorišu oni od 70 litara i više. U zavisnosti od vaših potreba, odaberite model bojlera i istovremeno uštedite energiju bez odricanja tople vode.

Bojleri na rate – Najbolje performanse

Gorenje bojleri na rate najpopularniji su, ali i najpouzdaniji na tržištu. S obzirom na potrebe vas i vaše porodice nećete pogrešiti ukoliko odaberete ovaj brend. Klasični bojleri se najređe kvare i izuzetno su praktični. Iako danas postoje i takvani pametni bojleri, preporučuje se upotreba standardnih modela za sva klasična domaćinstva.

Kazan Gorenje bojlera izrađen je od čeličnog emajliranog lima koji je veoma izdržljiv i otporan na paru koja se neretko stvara u kupatilu. Snaga ovog bojlera iznos 2000 W, a radni pritisak iznosi čak 6 bara. Ovi bojleri imaju po jedan električni grejač koji je više nego dovoljan, a ujedno je i veoma efikasan.

Dostupni su u dve različite dimenzije. Manja iznosi 48.1 litar, a veličina bojlera je 45.4 x 58.5 x 46.1 centimerara. Veći bojler ima zapreminu od čak 73 litra, a njegova veličina je 45.4 x 79 x 46.1 centimetara. Težina manjeg modela iznosi 23 kilograma, a većeg 29 kilograma.

Gorenje bojleri na rate posebni su i zbog specijalne zaštite od smrzavanja, pa su posebno pogodni za ugradnju u vikendicama gde nema grejanja tokom cele godine. Možete da budete bezbrižni tokom zime, znajući da vaš bojler u vikendici ima ovakvu vrstu zaštite.

Na šta treba posebno da obratite pažnju

Kada vas interesuju bojleri na rate, treba da obratite pažnju na još neke od karakteristika. Jedna od njih je garancija. Modeli sa dužom garancijom imaju bolje i kvalitetnije performanse, koje se naročito odnose na izolaciju.

Bojleri na rate

Takođe, obratite pažnju na to da li bojler koji želite da kupite ima uređaje koji štite od kamenca. Kada se nataloži kamenac u bojleru, on slabije i sporije greje vodu, a ukoliko odaberete model sa ovakvom vrstom zaštite, on će biti i dugovečniji.

Važno je i da odaberete bojler koji ima odvod od mesinga. Neretko se proizvode bojleri koji imaju plastičan odvod, ali je model sa mesingom daleko kvalitetniji. Ujedno, ukoliko odaberete model čiji rezervoar je obložen staklom smanjićete mogućnost pojave korozije.

Na sajtu Sindikalna prodaja veoma lako možete da pronađete omiljeni model bojlera, ali i da ga kupite na odloženo plaćanje. Birajte najbolje i mislite na svoj budžet. Kupovina na rate, ali i plaćanje na 12 rata dostupni su svim zaposlenim licima i penzionerima putem administrativne zabrane! Birajte najbolje za svoj dom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *